פסיכולוגיה חיובית מוגדרת כמדע של אושר וחוזקות.
בעוד שהפסיכולוגיה הקונבנציונלית מתמקדת באופן מסורתי בחולשה ובפתולוגיה אנושית, הפסיכולוגיה החיובית מתמקדת באותם דברים שהופכים את החיים לשווים לחיותם. 
במקום לנסות להחליף את הפסיכולוגיה הקונבנציונלית, הפסיכולוגיה החיובית משלימה אותה.
יסודותיה של גישה זו מגיעות ממדעי החוזקות האנושיות, האושר והרווחה.

שלושת עמודי התווך של האושר הם הנאה, מעורבות ומשמעות. המידה שבה אנו חווים כל אחד מאלה משקפת את רמות הסיפוק שיש לנו בחיינו. זהו תחום מרתק, ושווה מאוד את המאמץ להקדיש זמן ללימודו, אבל כאן אני הולך להתמקד רק בהיבט אחד של הנושא; איך זה חל על מצוינות בספורט.

במשך שלושים השנים האחרונות לערך, פסיכולוגי ספורט חקרו את התכונות והאיכויות שיוצרות ספורטאים מצוינים וכיצד ניתן לשפר את הביצועים, וניסיונם עזר ליחידים וקבוצות רבות להגיע להישגי שיא בספורט מקצועני וחובבני כאחד. פסיכולוגיית הספורט אף הרחיבה את גבולות הגישה הזו מעבר לספורט, ויישמה אותה בתחומים כמו אומנויות הביצוע, עסקים וצבא.

הפסיכולוגיה של מצוינות ספורטיבית:

בעוד שפעילות גופנית מוכרת באופן אוניברסאלי כמועילה לבריאות ולרווחה שלנו, בספורט תחרותי ההתמקדות היא ברמות גבוהות של הישגים ומצוינות ספורטיבית. זה המקום שבו פסיכולוגי ספורט מתמקדים בגורמים הפסיכולוגיים שחשובים בהשגת ביצועי שיא ואשר גם מסתמכים על רבים מהאלמנטים של הפסיכולוגיה החיובית. חלק מהעקרונות הבסיסיים של הפסיכולוגיה החיובית כוללים: אושר, תקווה, אופטימיות, רווחה, חוסן וזרימה (Flow), ויישומם לשם תפקוד מיטבי. במילים אחרות, מדובר על איך אנשים יכולים להרגיש טוב ולשגשג תוך שימוש בחוזקות הטבעיות שלהם כדי להפיק את המיטב מעצמם.

פסיכולוגיה חיובית לביצועי שיא:

השגת ביצועים שיא כרוכה הן בגוף והן בנפש. עבור ספורטאים שכבר נמצאים במצב שיא מבחינה גופנית, הגורם המכריע בהשגת ביצועי שיא הוא מצבם המנטלי.
ביצועי שיא מרמזים על מצב שבו הכול זורם, במילים אחרות להיות ב"זון". לעתים קרובות זה יכול להיות חולף, לרגע או תקופה בודדת של תפקוד יוצא דופן. פסיכולוגיית ספורט חיובית יכולה לעשות את כל ההבדל בין הצלחה ספורטיבית למצוינות ספורטיבית.